geschiedenis

GESCHIEDENIS

WTC De Gele Petjes werd opgericht op 1 april 1972.

Dit gebeurde in café De Congo in Den Hille nabij Zwevezele.

Oud voorzitter Sidon Algoedt doet zijn verhaal;


ontstaan


“We kwamen al langer regelmatig samen in cafe De Congo met een paar vrienden. Stilletjes aan kwam het idee om een eigen wielertoeristenclub op te richten. In april 1972 werd de club opgericht en dat was absoluut geen aprilgrap.”


De naam WTC De Gele Petjes is pas later gekomen.

Tijdens de Tour de France van 1972 was er een landencompetitie. Daarbij droegen alle renners van eenzelfde land dezelfde soort kledij.

De Belgische renners droegen toen gele petjes en al snel was onze clubnaam gekozen.


clublokalen


Het eerste clublokaal van De Gele Petjes was Café De Congo. In de jaren 90 zijn we verhuisd naar de Mimosa in het centrum van Zwevezele.

Vanaf 1999 was Café Den Drieweg onze vaste stek. 15 jaar lang zorgden Noëlla en Ronny voor onze verfrissende drankjes en af en toe verwende Astrid ons met een zelfgebakken stukje taart.

Sinds 2014 is ons clublokaal café 't Mandeken in het centrum van Zwevezele.


voorzitters


De oprichter en eerste voorzitter was Sidon Algoedt. Na 20 jaar voorzitterschap werd in 1992 de fakkel doorgegeven aan Roland Naert. Hij was voorzitter tot 1997.

Vervolgens nam Wim Taeckens de volgende vijf jaar voor zijn rekening om in 2002 het voorzitterschap door te geven aan Andy De Buck.


In 2012 stond de club voor een moeilijke beslissing. Ofwel zou de club terugkeren naar de roots van het fietsen – met andere woorden fietsen en niet langer rally’s, kampioenschappen en feestjes organiseren – ofwel zou een nieuwe voorzitter en enkele nieuwe bestuursleden de cluborganisatie verderzetten.

Na een grote ledenvergadering nam Steven Deleu het besluit om onze nieuwe voorzitter te worden.


activiteiten


Naast het fietsen organiseert onze club ook verschillende activiteiten.

Jaarlijks is er een kampioenschap voor de leden, de kampioenen worden dan gevierd op de kampioenenviering die tevens het seizoen afsluit.

We hebben eind jaren '70 ook een vijftal jaren succesvol deelgenomen aan Zwevezele carnaval. Foto's hiervan zijn te vinden in de subpagina fotogalerij.

Uit dank voor ons nieuw clublokaal Den Drieweg hebben we ook enkele jaren meegeholpen aan de wijkfeesten op Zeswege.
Onze club functioneert nog altijd even goed als 40 jaar geleden.

Doordat we een hechte vriendengroep zijn, zien we een stijging in het ledenaantal.

Iedereen mag met ons meefietsen, we laten nooit iemand in de steek en passen zo nodig onze snelheid aan. Vandaar onze leuze “samen uit, samen thuis”

WTC De Gele Petjes